Verkeersveiligheidsaudit servicestation Total E17, Kalken
In opdracht van TOTAL Belgium heeft Omgeving cvba een ontwerp uitgewerkt voor twee servicestations (tankstations) aan de E17 te Kalken. Een verkeersveiligheidsexpert van MINT heeft op dit ontwerp een verkeersveiligheidsaudit uitgevoerd teneinde het bij te sturen en een finale verkeersveiligheidstoets te voorzien.

In een eerste fase is de inrichting en situering van de functies in het servicestation onderzocht. Er zijn analyses uitgevoerd met betrekking tot de locatie van de pompinstallaties en de maatvoering van de doorgangen. Rekening houdend met het volume dat nu en in de toekomst wordt verhandeld, is er een berekening gedaan van het noodzakelijk aantal pompinstallaties voor personenwagens en vrachtwagens.

Vervolgens is er een algemene evaluatie van de verkeersveiligheid gebeurd en werden de voorziene in- en uitvoerlengtes, de deceleratielengte en de leesbaarheid van het ontwerp getoetst op binnen- en buitenlandse richtlijnen. In deze stap werden verschillende aanbevelingen geformuleerd die in het finale ontwerp zijn geïmplementeerd.

In het besluit worden de belangrijkste zaken met betrekking tot verkeersveiligheid opgesomd en er worden nog enkele aanbevelingen geformuleerd voor de hogere overheid.


© MINT nv - 2014
Projecten
Project 356
vorig project
Legal
Opdrachtgever
Periode
OMGEVING cvba
08/2013 - 12/2013
nieuws
|
contact
nieuws
|
contact
tags
mobiliteitsstudies - verkeersplanning
volgend project